Nieuwsbrief 7

Nieuwsbrief    no.7

Jaargang 1

Presentatie

Op vrijdag 1 november hadden we dan onze presentatie. De ruimte in zorgcentrum Zuiderhout was precies goed. Omdat we de bekendheid van Kleurke wilden vergroten viel de opkomst tegen. Maar de presentatie van Kleurke was er niet minder om.

Sprekers waren: voorzitter RenszGorisse, die sprak over het ontstaan en de werkwijze van Kleurke; Ad Gorisse liet weten waarom hij vanuit het bedrijfsleven Kleurke wilde steunen; muziektherapeut Bart Donkers schetste een beeld van wat muziek teweeg brengt op de afdeling; en penningmeester Stijn Kanterslichtte tenslotte de werkwijze van Kleurke toe.

En tussen al die sprekers door was er muziek, die klonk als een klok. The Songfactory, die bestaat uit Yvonne, Sonny, Wessel en Emile zorgden voor stemmige muziek bij binnenkomst en onder de slotborrel. Lidewij van Duo Keur Breljant zong ‘Verlaat me niet’ (ne me quite pas) op adembenemende wijze. Zij werd begeleid door Lorenzo en Michaël. Marjolein en Henk klonken als een kwintet met 2 stemmen en 3 instrumenten. Halverwege, tijdens het spelen, wisselden zij van instrument. Als twee acrobaten die elkaar passeren op het slappe koord.

Niek (zie foto) liet zien en horen hoe je als Kleurke-muzikant het publiek aanzet tot meezingen.

Michaël en Piet brachten een potpourri; onmisbaar bij ieder optreden.

En toen kwam Roelina met haar harp, zij wist iedereen stil te krijgen met haar ‘firedance’.

Het geheel werd afgesloten met een gezamenlijk gespeeld en gezongen ‘Havanagilahava’.

Wat een heerlijke muziekmiddag!

Eugène, november 2019